junnu mihin

Mihin ryhmään tai joukkueeseen...?

Kaikki uudet pelaajat aloittavat pääsääntöisesti oman ikäluokkansa joukkueissa. Aiemmin pelanneet voidaan sijoittaa suoraan sellaiseen ryhmään, jossa on jo ennestään kauemmin pelanneita tyttöjä. Kaikissa nuoremmissa ikäluokissa on ainakin yksi joukkue, johon otetaan mukaan pääasiassa vasta aloittaneita pelaajia.

Nuoremmissa ikäluokissa tytöt pyritään sijoittamaan niihin joukkueisiin, joissa tyttöjä on vähemmän ja vanhemmissa ikäluokissa, joissa on jo käytössä erilliset tasoryhmät, uudet pelaajat aloittavat yleensä harrastejoukkueista. Mikäli taidot ja innostus ovat riittäviä, voidaan pelaaja siirtää suoraan ylemmälle tasolle. Tasoryhmissä pelaajia voidaan siirtää myös ylempiin ikäluokkiin, jos siihen on olemassa edellytykset.

Helpoin ja joustavin tapa aloittaa jalkapalloharrastus on osallistuminen seuran tai muiden oululaisten jalkapalloseurojen järjestämiin jalkapallokouluihin.

Ajoittain tulee kuitenkin tilanteita ettei joukkueisiin enää mahdu pelaajia. Suurin syy tähän on pula valmentajista ja apuvalmentajista. Jos vanhemmista löytyy halukas tai halukkaita vetäjiä, uusia valmennusryhmiä voidaan perustaa aina tarpeen mukaan. Seura järjestää tarvittavaa koulutusta pienempien ikäluokkien valmentajiksi tai ohjaajiksi pyrkiville. Kaikissa joukkueissa on myös vastuuvalmentaja jolla on jo enemmän kokemusta valmentamisesta ja joka voi tarvittaessa auttaa alkuun. Seura myös kouluttaa valmennuksesta kiinnostuneita vanhempia.

Prinsessafutis - Menossa Mukana: