lk2014oulu

Laura Kalmari -lopputurnaus 2019 Oulu

ONS järjestää Laura Kalmari – lopputurnauksen Oulussa kesällä 2019.

Olemme varmoja, että ONS yhdessä Oulun kaupungin kanssa pystyy tarjoamaan erittäin hyvät puitteet laadukkaan turnauksen järjestämiselle. Meillä on käytössä erinomaiset olosuhteet Heinäpään urheilukeskuksessa. Laadukkaat nurmikentät, tekonurmi sekä ulkona että hallissa tarjoavat loistavat puitteet pelaajille, kannattajille ja tarkkailijoille. Pukuhuoneet, kioskit, palvelut ja ruokailut pystytään järjestämään Heinäpään alueelle erittäin tiiviisti mikä tarjoaa joukkueille mahdollisuuden seurata myös muiden otteluita ja päästä aitoon turnaustunnelmaan.

ONS on seurana järjestänyt monta onnistunutta OGC -turnausta Oulun alueella, joten toimiva konsepti on tiedossa niin ruokailujen, kuljetuksien ja aikataulujen suhteen. Koska etäisyydet keskustasta ovat lyhyet niin joukkueet pystyvät liikkumaan helposti myös kävellen. Tarjoamme joukkueille myös maksullisia turnauskuljetuksia lentokentältä, rautatieasemalta ja myös turnauksen aikana kuljetuksia Heinäpäästä keskustaan. Päivitämme nettisivujen lisäksi myös turnauksen Facebook -sivustoa, mistä löytyy uusimmat uutiset ja tiedot miten valmistelut etenevät. 

Seuramme 04 ikäluokan joukkue on pelannut mitaleille kahdessa perättäisessä lopputurnauksessa. Ikäluokkamme on turnauksen kärkikaartia. Turnaus tarjoaa mahdollisuuden päästä seuraamaan T15 -ikäluokan huippujalkapalloa paikan päällä. Jalkapallon lisäksi huippuviihdettä tarjoaa samaan aikaan Oulussa pidettävä QStock festivaaali, joten nähtävää kaupungissa riittää ihan varmasti.
Tervetuloa Ouluun kesällä. #laurakalmari2019

 

Turnauksen suojelijan tervehdys, 

Oulu valittiin viime Urheilugaalassa Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi, vm. 2018. Noin 203 000 asukkaan kaupunki tukee lasten ja nuorten liikuntaa mm. tarjoamalla kaikille alle 18-vuotiaiden liikuntaryhmille kaupungin liikuntatilat käyttöön ilman kenttä- tai salivuokria. Tämä on vajaan 1,5 miljoonan euron tuki oululaisille liikuntaseuroille. 

Aloitin itse jalkapallotaipaleeni Ilmajoella. Muutin Ouluun syksyllä 2000 opiskelujen myötä. Tuoreena kaupunginvaltuutettuna 2005 puhuin Heinäpään jalkapallohallin puolesta ja sain yhteydenottoja, että kaupungista puuttui tyttö- ja naisjalkapalloseura. 

Perustimme ONSsin vuonna 2006. Pelaamisen ohella toimin alkuvuosina mm. OGC-turnauspäällikkönä ja seuran varapuheenjohtajana. Nykyään seura tarjoaa sadoille tytöille ja naisille sekä heidän taustajoukoilleen laadukasta ja yhteisöllistä jalkapallotoimintaa. Huippua, miten ONS on kasvanut ja kasvattaa uusia jalkapalloilijoita!

Jalkapallo on yksi tasa-arvoisimmista urheilulajeista. Kenestä tahansa voi tulla huippufutari. Pallo ja säännöt ovat samat tytöille ja pojille, ympäri maailman. Vaikka kesän MM-kisat tarjosivat monipuolista huippufutista, riittää vielä tehtävää. Ainakin siinä, miten tyttöjen ja naisten joukkueita ja seuroja tuetaan sekä miten avataan ovia niin harrastajaksi kuin huipulle. Jokainen tarvitsee esikuvia ja kannustajia sekä harjoittelua ja yhteistyötä. 

Esikuvilla on yllättävän iso rooli. Nuorempi tyttäremme (6v) on innokas jalkapalloilija, jonka kanssa tuli seurattua myös MM-pelejä. Luimme iltasaduksi lastenkirjaa ”Zlatan on tähti”. Siellä kysyttiin suosikkijoukkuetta ja pelaajaa. Kuinka ollakaan, tytön suosikkeja olivat USA ja Megan Rapinoe. 

Mitä voimme tehdä? Vaikutetaan ja toimitaan yhteistyössä joka tasolla siten, että pikkutyttöjen suosikkijoukkueena voi jälleen olla myös Suomi ja esikuvana joku Laura Kalmari-turnauksen pelaajista. 

Toivotan iloista turnausviikonloppua niin pelikentille kuin katsomoon. 

Reiluja ja maalirikkaita pelejä!

Mari-Leena Talvitie

Turnauksen suojelija, joukkuepelaaja

Oululainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu 

 

@Laura Kalmari 2019