Tiliöinti

HUOM!  TILIÖINTIIN TULOSSA MUUTOKSIA KAUDEN 2020 ALUSTA!

tiliointilomake malli2Rahaliikennettä seurataan erillisellä tiliöintilomakkeella (oikealla, voit suurentaa sen omaan ikkunaan), jonka voi ladata materiaalipankista tai alla olevasta linkistä. Lomakkeessa on oma sivu jokaista toimintakuukautta varten. Kirjanpito noudattaa pääsääntöisesti pankkitilin kautta tapahtuvaa rahaliikennettä. Käteiskassan ylläpitoon löytyy tiliöintilomakkeesta oma osio. Käteiskassoja pyritään kuitenkin välttämään, sillä niiden valvonta on vaikeaa.

Tiliöintilomakkeeseen kirjataan kaikki tilin kautta tapahtunut rahaliikenne. Jokaiselle tapahtumalle merkitään myös tapahtumatili (kirjanpidon meno- tai tulotili – tililuettelo löytyy alla olevista linkeistä ja näkyy myös tiliöintilomakkeella). Jos tapahtumaan liittyy tosite kuten lasku tai käteisostokuitti, merkitään jokaiseen niihin juokseva järjestysnumero (voi olla sama, joka on tapahtumalle jo merkitty tiliotteeseen) sekä tili, jolle tapahtuma kohdistuu.

Listaus tulotileistä 2018> | Listaus menotileistä 2018 > | TILIÖINTILOMAKE 2020>

Kirjanpidossa - ja myös tiliöintilomakkeessa - tulot ovat aina oletuksena plussia ja vastaavasti menot miinuksia; ETUMERKKEJÄ EI MERKITÄ KIRJAUKSIIN! Jos menotilille kirjaa summia miinusmerkkisinä, muuttuu vienti tuloksi mikä tietenkään ei ole mahdollista.

Alkuperäiset tositteet kannattaa liittää viralliseen kirjanpitoon menevään materiaaliin MUTTA niistä kannattaa aina ottaa itselle myös kopiot. Käytännössä joukkueella on aina käytössä kuluvan kauden muut tiedot tiliöiintilomakkeessa ja tiliotteissa.

Tässä vielä vinkkejä kuinka hoidat tiliöinnin vähällä vaivalla ja kohtuullisen nopeasti:

  • Kerää kaikki tositteet talteen sitä mukaan kuin niitä tulee - merkitse tositteisiin valmiiksi tulo/menotili (linkit yllä!) ja tarvittaessa selvennys mistä on kyse. Pienet "lappuset" kannattaa kiinnittää tyhjään A4:een ja JOS pystyt ottamaan valokopion tositteesta, kiinnitä tosite siihen.
  • Kuukauden vaihduttua hae verkkopankista ko kuukauden tiliote (pdf-tiedostona)
  • Lajittele tositteet aikajärjestykseen (jollet jo ole tehnyt sitä etukäteen)
  • Käy läpi tiliotteen tapahtumat ja merkaa samalla tositteisiin tiliotteesta juokseva tapahtumanumero.
  • Kirjaa tapahtumat tiliöintilomakkeelle

Kun tapahtumat on kirjattu tiliöintilomakkeeseen, tulosta kyseinen kuukausi sekä kuukauden tiliote. Nämä voit myös lähettää sähköpostin liitteenä toimistoon, jossa ne tulostetaan ja lisätään PoPLiin menevään aineistoon. Tuo kaikki kuukauden tositteet toimistolle. Jos toimistolla ei ole ketään paikalla, voit jättää ne myös seuran postilaatikkoon hallin ulkopuolella.